Dartsin sarjapeleissä pelataan singelipelejä joku sopiva määrä.
Kaikkien pelaajien on oltava paikalla alusta loppuun vaikka oma pelivuoro tulee vasta tunnin tai puolentoista odottelun jälkeen. Sama lopussa toiselle pelaajalle. Tunti tai puolitoista odottelua, jotta ottelu loppuu.
Entäs jos: joukkueen kapteeni nimeää pelaajat peli kerrallaan. Jokaiselle pelaajalle maksimissaan tietty määrä pelejä. Joukkueessa voisi käyttää useampaa pelaajaa kuin pelien määrä jaettuna minimäärällä pelaajia eli joillekin ei tule maksimimäärää vaan yksi tai kaksi peliä ottelussa. 4 hengen joukkue voisikin olla 6 hengen joukkue. Jos pelataan 8 peliä niin 2 pelaajaa pelaa 2 peliä ja 4 pelaajaa yhden.
Näin joukkue voisi sopia, että joku tulee ottelun alkuun ja lähtee aikaisin kotiin ja toinen tulee ottelun loppuun ja pelaa ne myöhäispelit.
Entäpä jos aikaisemmin mainitussa Piirisarjassa olisi vaihto-oikeus. Ottelun aikana sallitaan kaksi vaihtoa mutta pelijärjestystä ei saa muuttaa. Jos ykköspelaajaksi on nimettu A, niin hän pelaa ykkösenä ellei häntä vaihdeta E:ksi ja E:n pelaaman ottelun jälkeen A vaihdetaan C:n kanssa. Kaksi vaihtoa on nyt tehty ja C voi lähteä vaikka kotiin ja E, B, A ja D pelaavat ottelun loppuun.
Sama jos ottelu koostuu 6 singelipelistä ja 3 paripelistä. Oletetaan että yksi pelaaja voi pelata enintään kaksi singeli- ja yhden paripelin tai yhden singeli ja kaksi paripeliä tai kolme paripeliä, niin 4:llä pelaajalla voi pelata koko ottelun, mutta 6 pelaajaa voi vuorotella alun ja lopun kanssa jo varsin mukavasti.
Kukaan aikaisin aamulla töihin lähtevä ei halua keikkua baarissa myöhään. Eikä hyvässä keski-iässäkään siellä baarissa jaksa notkua kovin pitkään. Jos ottelut eivät anna mahdollisuutta joustoon, niin vaihtoehdoksi jää pelaamisen jättäminen muille. Olisiko se yksi syy mm. Piirisarjan vähentyneeseen joukkuemäärään?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti