tiistai 2. maaliskuuta 2010

Ihmettelen...

Finnish Open ja Vantaa Sunday Singles pelattiin viikonloppuna hotelli Vantaassa. Pelipaikka oli keskellä darts-Suomea, kulkuyhteydet helpot, tilaa pelata ja jopa joillekin pelaamistakin tärkeämmät baarit sopivasti koukistajalihaksen lähettyvillä.
MUTTA:
pelaajat eivä vaivautuneet paikalle. Oliko liian helppoa lähteä kisaamaan. Ei päässyt kotiympyröistä tarpeeksi kauas. Hertaslaisilla oli kotikisa, mutta vain 4 miespelaajaa oli lauantaina pelaamassa ja sunnuntaina ei ketään! Haku-Tikasta oli vastaavat luvut 7 ja 4, DC Steissi 4 ja 2, DC Kontula 2 ja 1, Tillikka DC 3 ja 3...
Heiltä sentään oli joku paikalla.
Monesta kerhosta ei edes vaivauduttu paikalle, vaikka kyse on Suomen ykköskisasta. Radanvarresta olisi luullut olevan helppoa tulla paikalle, niin etelästä kuin pohjoisesta. Ja poissa olivat kaikki salolaiset, somerolaiset, lohjalaiset, loppilaiset, heinolalaiset, ruotsalaiset...

Normaalisti Ruotsin maalta tulee laivalastillinen pelaajia. Aikataulukin on rakennettu siten, että laivalta ehtii kisaan mukaan ja laivalla pääsee kisasta pois. Ei sittenkään.
Britit ja hollantilaiset ovat paikalla pienellä joukolla, koska samaan aikaan pelataan toista pikku kisaa saarivaltiossa. Tanskalaisia ei ole näkynyt sitten Jann Hoffmannin ja Per Skaun kulta-aikojen. Tai kävihän tuo Brian Sörensen jokusen kerran, norjalaisia on edustanut Robert Wagner viime vuodet ja nyt hän jäi pois eikä tullut edes voittoaan puolustamaan.
Venäläiset ovat tulleet onneksi tilalle. Baltian maista kun tulisi vielä pieni virta niin kisa saisi taas uutta ilmettä.

Mistä tämä oikein johtuu. WDF-pisteet ovat nollan ja tyhjän väliltä tavalliselle tikkaajalle. Joillekin huipuille niillä voi olla merkitystä sponssisoppareissa, ei muuten. World Masters-paikka on kiva, mutta yleensä kisan voittanut saa sen koleem neljään eri kertaan erilaisista kisoista tai viimeistään BDO:n kutsuna.
Suomalaisille kisa on yksi vaikeimpia voitettavia. Jos kerätään paljon huippuja paikalle niin menestys alkaa olla kiven alla. Pitää siis järjestää kisaan sivukisa tavallisille pelaajille.
4 hengen joukkuekisa II divarin miehille. Pisteitä tulee sijoitusten mukaan. palkintopottiin jotain kiinnostavaa ja ennakkoilmoittautuminen pakolliseksi. Tätä täytyy kehittää!
Naisten kisaan I divarin pelaajille samanlainen mittelö. Kiinnostaisikohan?

tiistai 2. helmikuuta 2010

BDO ei mennyt kaupaksi

PDCn moottorimies Barry Hearn teki hulppean tarjouksen ostaa BDO ja sen toiminnot. Miljoona puntaa oli reipas heitto, jonka reilut 60 kreivikuntaa eli BDO Counties olisi kaiketi jakanut. Ja lopulta erilaisina maksuina takaisin Hearnille maksellut?
No, tarjous ei mennyt läpi (56-8, 1 tyhjää). Ei tällä kertaa, mutta katsotaan miten ensi vuonna...

Ihan tarkkoja tietoja ei ole maailmalle levinnyt siitä mitä tarjottiin ja mitä ehtoja sopimuksen pikku printissä sivun 100 alalaidan lisäindeksissä oli.

PDC:n ongelma on saada kaikki uskomaan, että he haluavat naisten ja nuorten dartsin mukaan siinä missä miesten huiput. Mitään vakuuttavaa "Plan A:ta" tai "Plan B:tä" ei ole. Mitä, jos PDC ei enää tuota kolme-neljää miljoonaa (puntaa) voittoa per vuosi ja BH:n kiinnostus häviää koko lajiin? Kuka jatkaa kun nyt PDC rahapuoli henkilöityy voimakkaasti yhteen mieheen? Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää kuka jakaa tuon vuotuisen voiton? Onko PDC Oy vai yhdistys? Pelaajat otetaan maksamaan ja johtajat kuorivat kerman ihan rehellisesti ja usean nollan kera?

Monta avointa kysymystä ilmassa, mutta silti toivon BDO:n kallistuvan tavalla tai toisella PDC:n suuntaan. Dartsille ei ole tulevaisuutta BDO:n kaltaisen veturin kanssa. Lajilla pitää olla iso ja näkyvä juhta, niin koko letka pääsee parempaan vauhtiin.

perjantai 22. tammikuuta 2010

Valtionavuista

Dartsliiton valtionapu pysyi samassa viime vuoden tasossa. 35.000 euroa toiminnallista apua. Isoon ääneen rummutettu reilun viiden prosentin korotus avustuksiin ei koskenut kaikkia liittoja. Varsin monet saivat tyytyä samaan kuin edellisenä vuotena. "Suomalainen voittaa aina"-yhtiön voittovaroista jaettavat tukieurot menevät siis muiden suihin.
Eli linja jatkuu: pidetään yhteisessä rintamassa kiinni Veikkauksen monopolista eikä hyväksytä ulkomaisten peliyhtiöiden tukija. Kun sitten saadaan vahvistusta monopoiliasemasta EU:n taholta vedetään matto alta.
On kiva olla tukemassa suomalaista rahapeliyhtiötä. Ensin lopettavat tuki-ilmoitukset, sitten jätetään veikkauskohteet pois ja lopuksi saadaan voittovarat suunnattua valtion avustuksella kansallisesti tärkeisiin lajeihin.

Oliskos kellään yhteystietoja Ladbrokelle? Tai PAF:kin kelpaa...

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Ajatuksia maailmalla

jos on aikaa niin voipi lukaista mitä The Times kirjoittaa
Mm. "At the heart of Taylor’s greatness (and in darts terms, if in no other, he is great beyond disputation) is his ability to hit big scores and, especially, to hit big finishes when he needs them most. To find your best when only your best will do is something that all champions in all forms of sport do. If you wish to praise this talent in Tiger Woods, a failure to recognise the same talent in Taylor is snobbery"
Simon Barnes, Chief Sports Writer

PDC-kisoista tässä
ja lisää löytyy eri lehdistä. Yhtenä vertailukohtana on kisojen kommentointi - siis Ladbroke vs. Lakeside - ja aika kylmää kyytiä saa BBC ja sitä kautta Bobby George ja mennee osa BDO:llekin. Toisaalta kuva on ihan oikea: BDO on vanha ja väsynyt, PDC nuori ja terhakka. Toinen pölyyntyy ja toinen on vasta avaamassa terälehtiään. Olisiko aika ajanut BDO:sta lopullisesti ohi? Huipputasolla tarkoitan, liigatasolla sillä ei ole kilpailijaa.

tiistai 12. tammikuuta 2010

Hesa-Vantaalla tapahtuu

Matkalaukut seisoivat kentällä mutta kohta saadaan uusia mestaripelaajia. Juttu tosin ei kerro heittävätkö suomalaista vai englantilaista tikkaa...
Iltalehden juttuun pääsee tästä

tiistai 5. tammikuuta 2010

Huomio pelillisestä tasosta

Ensimmäinen huomio World Championshipin ja World Professionalsin välillä oli pelien taso. Tai sanotaan Tarkemmin: muutaman pelaajan tason puute BDO:n kisassa.
Jos mukana on 32 lajin parasta, niin ei lavalla SAA pelata alle 26 pojon keskiarvolla. Jos pelaa jollain 23 tasolla niin aika ja paikka ovat vääriä. Pelipaikkana olisi voinut olla kotoinen SM-liiga ja silloinkin olisi neniin tullut ainakin kahdessa matsissa. 21 keskiarvolla pelaamista en taida ymmärtää mitenkään... en edes yritä.
Jossain on jotain pielessä, jos karsinnoista ja kisoja kiertämällä kisaan pääsee mukaan tavallisia tahvoja. Nimenomaan Tahvoja, koska naisten peleissä on taso ollut ihan mukava. Jos vielä Deta Hedman pistää marssijärjestyksen uusiksi, niin sehän olisi piste viivan päällä.

Miesten puolella yleisesti katsottuna Phil Taylorin dominointi on murskaavaa. Hänelle ei ole haastajaa näkyvissä! Muuten PDC:n puolella on hyvä taso, mikä puuttuu BDO:n puolelta. Scott Waitesin siirtyessä PDC:hen kisan jälkeen ei BDO:lle jää kuin luu käteen. Adams, Hankey, O'Shea, Phillips ja muut eivät ole sellaisia tuikkivia tähtiä, joilla kosiskellaan TV-yleisöä.
Ja BDO:n rankatuista mukana 1,2,3,5 ja 15! Kuudestatoista voittoon vain 5! Ja 7. rankattu Dave Prins oli huono ellei peräti surkea. Siis rankatuksi pelaajaksi ja tässä kisassa. 3-0 tappio ja keskiarvo rahtusen päälle 80 pojoa/heitto. Mistä näitä surkimuksia BDO:lle oikein tulee?

ja vastaus: BDO:n rankkaus- ja pistejärjestelmästä. Suositaan brittiläisiä pelaajia ja kun saa tarpeeksi paljon mahdollisuuksia, niin kyllä lopulta onnistaa. Tai sitten pisteitä kertyy kaikista keskinkertaisista suorituksista sen verran että paikka ns. maailman parhaiden joukossa tulee kuin "Manulle iltapala".

SM-KISOJEN TULEVAISUUS

tervetuloa keskustelemaan dartsin SM-kisojen tulevaisuudesta. Perjantaina 8.1.2010 klo 20 Kauppahotelli Grand, Lahti
Teemat:
Mitkä sarjat ovat elintärkeitä ja mistä voitaisiin luopua?
Mitkä sarjat on pelattava samana viikonloppuna?
Sivuteema:
Mitä pitää pelimuodoissa ja –tavoissa muuttaa? Vai pitääkö?
Vapaata keskustelua alustuksen pohjalta.